середу, 11 жовтня 2017 р.

Щедра нива «Лану-2»

8 жовтня 2017 року у приміщенні Центральної районної бібліотеки міста Лановець відбулася презентація літературно-мистецького альманаху «Лан-2». Подія, яку виношували декілька років,  нарешті здійснилася: на світ з‘явилася книга, яку можна назвати літописом Лановеччини останніх років.
Ідея укладання «Лану-2» належала  громадському діячеві, голові районного проводу Конгресу української інтелігенції Ярославу Галясу. На превеликий жаль, втілити задумане не вдалося – Ярослав Васильович відійшов у вічність. Члени редколегії не дали пропасти ретельно зібраному  багатющому матеріалу: було вирішити втілити задумане у життя. Марія Романчук, Наталія Гамера, Богдан Кукуруза, Неоніла та Валентин Дзюби взялися укладати матеріал, який помістився у 19 розділів. Значний внесок у створення книги належить нашому знаменитому краянину, літературному редактору  Богданові Мельничуку.
Вихід «Лану-2» без перебільшення можна назвати знаковою подією у культурно-мистецькому житті Лановеччини. Відтворений у книзі матеріал охоплює майже усі сфери життя  нашого краю першого десятиліття ХХІ століття. Альманах присвячено ювілейній даті - 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка. Перший розділ розповідає про спорудження у Ланівцях пам’ятника Кобзареві та його урочисте відкриття 22 травня 2014 року.
На презентацію «Лану» завітали численні автори та гості заходу, серед яких було багато педагогів району. Щира, товариська атмосфера панувала у велелюдному залі. Слухаючи промови, думалося:  яка багата Лановеччина на творчих, талановитих та духовно багатих людей.
                                           
                                         Неоніла Дзюба, методист Лановецького РМК



Немає коментарів:

Дописати коментар