понеділок, 23 жовтня 2017 р.

«Філологічний Олімп» у Тернополі

19-20 жовтня 2017 року  на базі Тернопільського ОКІППО відбулася зустріч учасників Всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Філологічний олімп». До Тернополя завітали педагоги української мови та літератури, зарубіжної літератури із Київської, Чернівецької, Вінницької областей. В атмосфері творчого спілкування ділились педагоги, учасники проекту, Тернопільщини із гостями творчими напрацюваннями щодо особливостей використання особистісно зорієнтованого навчання на уроках української та зарубіжної словесності. Яка розмаїтість методів та прийомів навчання, політ фантазії та творчої думки панували на цьому заході. Переконана, що кожен із учасників поповнив свою методичну скарбничку новими ідеями.
Дуже приємно, що у цьому заході брала участь  Катерина Таранік-Ткачук - головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН, кандидат філологічних наук, автор багатьох наукових робіт, навчально-методичних видань та публікацій у фахових періодичних виданнях. Модератором цього заходу була Химера Наталія Володимирівна, автор ідеї, завідувач навчальної лабораторії методики викладання зарубіжної літератури Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперевної освіти».
Працювали у проекті науковці: Чуловський Богдан Степанович та Царик Любов Іванівна – кандидати філологічних наук, доценти кафедри теорiї і методики української та свiтової лiтератури ТНПУ ім. В. Гнатюка.
У ході роботи вчителі-філологи ознайомились із принципами герменевтики на уроках літератури, вели мову про використання інтернет-сервісів, створення ейдос-конспектів, кластерів тощо. Побували у «музеї одного слова» та куштували «літературну дегустацію».
Без перебільшення можна сказати, що усі, котрі побували на цьому заході, наповнились енергетикою позитиву та бажанням  нових методичних пошуків.
          

           Неоніла Дзюба, учасник проекту, методист Лановецького РМК


2 коментарі: