четвер, 7 травня 2015 р.

У другу неділю травня Україна відзначає ДЕНЬ МАТЕРІ






 Материнство... святе і прекрасне, оспіване поетами, увіковічене  художниками на полотнах.  Жінка- мати була охоронницею, добрим ангелом домашнього вогнища, її 
мудрість поважали в сім’ї, в її розрадах знаходило спокій зранене й зболіле синівське серце.
Берегиня… Яке поетичне,  точне і загадкове наймення! Берегиня - це та, що береже тепло, оберігає нас від невірного кроку. Це та, що ніколи не вимагає від нас ніяких жертв, а сама жертвує задля нас всім. Це та, що темними ночами колихала дитину, не зімкнувши очей ні на мить.

«Із букви-краплинки та звуку-сльозинки народиться одного дня на світ святе слово «м-а-м-о», мовлене устами янголятка, і осяє хатину, як дар Божий, тільки не дано нам запам’ятати цю мить, як не згадати того дня, коли над нашою колискою вперше нахилилася мати. Це - мить, і це - вічність, бо мама завжди з нами, вона живе у нас, у наших дітях та внуках, в усьому нашому роді та береже нас і благословляє на добро» (Ярема Гоян).
            Немає кращої любові, як любов материнська, бо всі любові цвітуть і перецвітають, а любов материнська вічна, вона вічно пестить і гріє серця своїх дітей.
Мати-берегиня, мати-Україна, Божа Мати...
Ці три слова, як три скрижалі, що тримають українську душу у цей тривожний, лихолітній час.
Війна  зловісним смерчем прийшла на нашу землю знов.. Стиснулося від болі материнське серце. Добра і  ніжна,  провела мати за ворота своїх синів-соколів і буде вірно чекати та щиро молитись за порятунок кожного сина, за порятунок України...
         Благословенна хай буде у віках  українська жінка-матір, що приносить у жертву своїх синів в ім'я України!

Немає коментарів:

Дописати коментар